+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 13 січня 2016

Інженерно-технологічний факультет

Якщо Ваша мета – здобути якісну освіту, що стане гарантом успішного працевлаштування й забезпеченого майбутнього, то навчання на інженерно-технологічному факультеті – Ваш правильний вибір!

Телефони для довідок: (04744) 3 44 61

e-mail: faculty.foodtechn@udau.edu.ua, pushka79@yandex.ru

Інженерно-технологічний факультет як окремий структурний підрозділ функціонує з 2006 року, здійснює підготовку з інженерних та технологічних спеціальностей.

Факультет забезпечує підготовку інженерів-технологів та інженерів-механіків за спеціальностями:

  1. Харчові технології;
  2. Агроінженерія.

До складу факультету входить п’ять кафедр: технології зберігання та переробки плодів і овочів, технології зберігання і переробки зерна, процесів, машин та обладнання агропромислового виробництва, прикладної інженерії та охорони праці, математики та фізики.

У розпорядженні кафедр – спеціалізовані та науково-дослідні лабораторії, які мають сучасне матеріально-технічне забезпечення. Факультет має достатній інтелектуальний потенціал висококваліфікованих працівників, серед яких 8 докторів наук, професорів, 24 кандидатів наук, доцентів.

Необхідні навички практичної підготовки студенти отримують в міні-цехах кафедр: соковому, борошномельному, хлібопекарському, сушильному, в спеціалізованих лабораторіях, оснащених сучасними видами техніки, які забезпечують повний комплекс механізованих робіт виробництва сільськогосподарської продукції.

Кафедра процесів, машин та обладнання агропромислового виробництва має сучасний машинно-тракторний парк, до складу якого входять навчальні легкові автомобілі, гусеничні і колісні трактори, зернозбиральні комбайни, ґрунтообробна, посівна, збиральна та фермерська сільськогосподарська техніка. Полігон кафедри служить першим етапом підготовки студента до практичної роботи на механізмах.

У складі факультету – чотири комп’ютерних класи, які мають сучасні навчальні програми інженерного спрямування.

Після проходження навчальних практик на першому та другому курсах студенти отримують практичні навички, здобувають робітничі професії тракториста-машиніста та водія автотранспортних засобів.

Практичного досвіду студенти набувають на провідних харчових підприємствах України: Нововоронцовському, Ніжинському, Білоцерківському, Чигиринському консервних заводах, компаніях «Верес», «Чумак», «Сандора», «Вінніфрут», «Фрау Марта», Миронівському, Немирівському, Поташському, Шполянському, Маньківському елеваторах, зернопереробних підприємствах «Кернел», «Миронівський хлібопродукт», «Велес», «Уманьхліб», а також у сільськогосподарських товариствах, агрофірмах, фермерських господарствах України, а найкращі – у фермерських господарствах Франції, Німеччини, Великої Британії.

Випускники інженерно-технологічного факультету відзначаються високим рівнем професійної підготовки, комунікабельністю, великою працелюбністю, а тому після закінчення навчання всі вони працевлаштовуються.

Відомо, що в умовах сьогодення найдефіцитнішими є технічні спеціальності. Тому отримані на факультеті знання та професійні навички є гарантом реальної перспективи подальшого професійного зростання.

Останні новини

Всі новини