+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 13 березня 2018

Екскурсія у лабораторію біотехнології

Екскурсія у лабораторію біотехнології

З метою ознайомлення слухачів із детальнішою інформацією про спеціальності національного університету садівництва проводяться виховні години для майбутніх студентів нашого Вузу.

12 березня 2018 року відбулась виховна година для слухачів підготовчого відділення на кафедрі генетики, селекції рослин та біотехнології. Розпочала виховну годину завідувач кафедри доктор сільськогосподарських наук, професор, академік АН ВО України Людмила Олегівна Рябовол. Вона ознайомила слухачів з історією створення кафедри, з напрямками роботи та обладнанням лабораторії, прослухали інформацію щодо сучасних питань біотехнологічної науки.

 Завідувач навчально-науково-виробничої лабораторії біотехнології Майборода Віталій Миколайович  продовжив виховну годину продемонструвавши порядок роботи для отримання безвірусного садивного матеріалу картоплі від виділення експланту до отримання розсади. Також завідувач лабораторією проінформував слухачів підготовчого відділення щодо роботи з мікроклонального розмноження та отримання оздоровленого садивного матеріалу різних сільськогосподарських культур (картопля, суниці, стевія, ожина, малина).

Поряд з цим, в лабораторії проводиться широкомасштабна дослідницька діяльність з клітинної інженерії. Розробляються нові підходи з використання біотехнологічних методів в селекції сільськогосподарських культур, а також лабораторія займається проведенням фундаментальних та прикладних досліджень з генетики та селекції сільськогосподарських рослин, проводить розмноження створених сортів та компонентів гібридів. На дослідних ділянках лабораторії ведеться кропітка робота з селекції соняшнику, ріпаку, сої, кукурудзи, пшениці, жита та інших важливих сільськогосподарських культур.

Дана екскурсія була дуже змістовною та цікавою, слухачі були в захваті та висловили побажання і надалі  більш детально ознайомлюватися із спеціальностями, що пропонує наш університет.

                                                                                                                                                                                                                                                               

Олена Задорожна,

фахівець підготовчого відділення