+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 08 квітня 2019

"Сігнет" допомагає молоді будувати успішне майбутнє

Уманський національний університет садівництва являється тим навчальним закладом, який не лише створює всі умови для успішного навчання, а й дбає про майбутнє своїх випускників. Щоб допомогти студентам грамотно підійти до питання побудови своєї кар’єри, університет плідно налагоджує співпрацю з провідними роботодавцями аграрного сектора економіки в сфері працевлаштування, стажування і практики.

4 квітня 2019 року до Уманського НУС завітали представники молодої, але досить амбіційної компанії «Сігнет»: менеджер з персоналу Наталія Бобик, начальник елеватора Сергій Гуцалюк та завідувач лабораторією елеватора Наталія Гуцалюк. Компанія у зв’язку з розширенням своїх виробничих потужностей потребує нових кваліфікованих кадрів.

Під час зустрічі з студентами спеціальності «Харчові технології» Наталія Бобик змістовно презентувала компанію «Сігнет», охарактеризувавши напрямки її діяльності, HR політику, а також детально ознайомивши присутніх з програмою практики та стажування.

«Сігнет» являє собою групу компаній аграрного сектора, яку було засновано у 2011 році. За порівняно короткий час свого існування вона зарекомендувала себе як потужний суб’єкт господарювання і надійний роботодавець. На даний час обробляє понад 29 тис. га землі в Житомирській і Вінницькій областях, займається молочним скотарством і виробництвом цукру з власної сировини, надає послуги елеватора, потужність якого становить 60 тис. тонн.

           

Компанія «Сігнет» входить до ТОП-10 кращих роботодавців аграрного сектора економіки України і позиціонується як надійний роботодавець. Адже гарантує своїм працівникам офіційне оформлення трудових відносин, гідну і своєчасну заробітну плату, забезпечення житлом, автомобілем, мобільним зв’язком та можливість підвищення кваліфікації.

Сергій Гуцалюк запросив студентів проходити практику на елеваторі і розповів, що компанія «Сігнет» володіє елеватором силосного типу, що знаходиться у с. Андрушки Попільнянського району Житомирської області, і має можливість одночасного зберігання 60 тис. тонн зернових. Він надає послуги сушіння, зберігання, очистки кукурудзи, сої та пшениці. Окремою перевагою є можливість одночасного приймання двох культур. Робота на елеваторі механізована, усе обладнання іноземне, американського виробництва.

Отже, на зустрічі в Уманському НУС студентів запросили до співпраці з компанією на базі елеватора «Сігнет» у двох можливих форматах: виробничої чи переддипломної практики та стажування з можливістю подальшого працевлаштування на посаді лаборанта елеватора.

Беззаперечними перевагами виробничої практики у «Сігнет» є:

  • запис у трудову, тобто період практики зараховується до трудового стажу;
  • практика оплачувана, заробітна плата становить половина офіційної мінімальної заробітної плати;
  • проживання безкоштовне в комфортному гуртожитку підприємства;
  • частково компенсуються витрати на харчування і повність на проїзд до і з місця практики.

Успішно пройшовши практику, студент отримує можливість залишитись в команді «Сігнет».

Стажування ж триває три місяці. Його умови схожі з тими, що характерні програмі виробничої практики, але є й приємні відмінності. Стажист отримує офіційну заробітну плату на рівні з лаборантами елеватора. Його забезпечують безкоштовним проживанням у гуртожитку або ж орендованим житлом. Та компенсують проїзд додому двічі на місяць.

Стажування проходить відповідно до розробленої програми стажування. На весь період наставник від підприємства бере шефство над стажистом, передаючи йому свої знання і детально знайомлячи з особливостями роботи елеватора. Результат стажування залежить від здачі іспиту і оцінки-характеристики наставника. Іспит проходить у формі тестування, під час якого необхідно дати відповідь на 20 запитань, розроблених на основі програми стажування.

За час існування програми стажування в компанії залишилось працювати 59 осіб, які підтвердили свої знання на практиці і зарекомендували себе працьовитими та цілеспрямованими.

Завідувач лабораторією елеватора Наталія Гуцалюк охарактеризувала вимоги і завдання, які висуваються перед претендентом на вакансію лаборанта елеватора, та розповіла про умови праці. Крім того, вона наголосила, що компанія «Сігнет» надає персоналу можливості професійного зростання та самореалізації. Оскільки керівництво робить акцент на людському капіталі своїх підлеглих, створюючи сприятливі умови для підвищення кваліфікації, занять спортом, волонтерством та відпочинку.

Студенти університету з уважно слухали гостей. Їх зацікавила озвучена пропозиція. Про це свідчила низка запитання, які лунали на адресу представників компанії «Сігнет». Бажаючі отримали можливість заповнити анкети, які передадуться HR-службі компанії. Студенти ІІІ та ІV курсів скористались такою гарною нагодою. І недарма, адже група компаній «Сігнет» – це роботодавець, який готовий перетворити випускника Вузу на професіонала, надає шанс освоїти новітню техніку і технології, реалізувати свої найсміливіші амбіції.

                

Сподіваємось, що зустріч була корисною, а студенти Уманського НУС відкриють для себе компанію «Сігнет» як успішну базу для проходження практики, а в майбутньому свого роботодавця.

 Тетяна Кравченко, фахівець підготовчого відділення