+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 11 грудня 2019

Актуально про пробне ЗНО-2020

Попереду у випускників загальноосвітніх навчальних закладів один із найвідповідальніших етапів у житті – складання зовнішнього незалежного оцінювання. Від його результатів залежить, небагато-немало, подальша доля молодої людини: чи вдасться вступити до омріяного закладу вищої освіти, навчатись за бажаною професією чи взагалі стати студентом університету. Тому не варто нехтувати жодною реальною можливістю практично і психологічно підготуватись до ЗНО-2020.

Актуальність пробного зовнішнього незалежного оцінювання в підготовці важко переоцінити. Адже основне завдання пробного ЗНО – ознайомити всіх охочих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця, психологічно налаштувати учасників ЗНО на його проходження, освоїти тайм-менеджмент проведення незалежного оцінювання.

У 2020 році пробне ЗНО відбудеться:

  • з української мови і літератури – 21 березня,
  • з історії України, з математики, з біології, з географії, з фізики, з хімії, а також з іноземних мов – 28 березня.

Звертаємо Вашу увагу, що у день проведення пробного тестування зареєстрований учасник може скласти тест лише з одного навчального предмета. 

Реєстрація ж учасників пробного ЗНО-2020 триватиме з 3 до 24 січня 2020 року на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Для зареєстрованих учасників будуть створені інформаційні сторінки, на яких до 2 березня з’явиться інформація про час і місце проходження пробного ЗНО, а згодом – результати проходження тестування: 27 березня – з української мови і літератури, 3 квітня – з решти предметів.

Пробне ЗНО є платною послугою для учасників. Вартість одного тестування для одного учасника оголошено на відповідних сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти та сайті Освіта.ua і становить:

Назва регіонального центру

Територія обслуговування

Вартість пробного ЗНО-2020 з одного предмета

1

Вінницький РЦОЯО

Вінницька область
Житомирська область
Хмельницька область

150 грн.

2

Дніпропетровський РЦОЯО

Дніпропетровська область
Запорізька область

138 грн.

3

Донецький РЦОЯО

Донецька область
Луганська область

144 грн.

4

Івано-Франківський РЦОЯО

Івано-Франківська область
Закарпатська область
Тернопільська область
Чернівецька область

142 грн.

5

Київський РЦОЯО

м. Київ
Київська область
Черкаська область
Чернігівська область

150 грн.

6

Львівський РЦОЯО

Львівська область
Волинська область
Рівненська область

150 грн.

7

Одеський РЦОЯО

Одеська область
Кіровоградська область

138 грн.

8

Харківський РЦОЯО

Харківська область
Полтавська область
Сумська область

141 грн.

9

Херсонський РЦОЯО

Херсонська область
Миколаївська область
Автономна Республіка Крим,
м. Севастополь

145 грн.

Для отримання результатів пробного ЗНО-2020 учаснику потрібно буде занести свої відповіді до спеціального сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання» у такі терміни:

  • 21-23 березня – українська мова і література;
  • 28-30 березня – історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також англійська, німецька, французька та іспанська мови.

Важливо, що реєстрація для проходження пробного ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНО.

Тетяна Кравченко, фахівець підготовчого відділення