+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 18 січня 2019

До уваги випускників сільських шкіл 2019 року

До уваги випускників сільських шкіл 2019 року

       Відповідно до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2019 році конкурсний бал для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти остаточно множиться на добуток регіонального (РК), галузевого (ГК), сільського (СК) та першочергового (ПЧК) коефіцієнтів.

       Сільський коефіцієнт (СК) дорівнює 1,02 для осіб, зареєстрованих у селах та які здобули повну загальну середню освіту у закладах освіти, що знаходяться на території сіл, у рік вступу (1,05 – для спеціальностей, передбачених у Переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка) та 1,00 в інших випадках.

         Документом, який підтверджує право вступника на користування сільським коефіцієнтом є Довідка про реєстрацію місця проживання особи, згідно з додатком 13 Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207 (зразок додається). Відповідно до пункту 3 зазначених Правил реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання/перебування здійснюється виконавчим органом сільської, селищної або міської ради, сільським головою (у разі коли відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено) (далі - орган реєстрації) на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюються повноваження відповідної сільської, селищної або міської ради. Після отримання такої довідки вступник сканує її і завантажує у свій електронний кабінет

   

Матеріали