+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 15 листопада 2019

Допомагаємо зробити свідомий вибір професії

Розуміючи всю складність і відповідальність вибору професії, Уманський національний університет садівництва з року в рік у тісній співпраці з обласними центрами зайнятості бере участь у ярмарках професіях, що є одним з етапів професійного орієнтиру.

13 листопада 2019 року в Вінницькій області відбувся виїзний профорієнтаційний захід для молоді в рамках загальнообласної акції «Дорога до вибору» під гаслом «Зроби свій вибір сам!» для учнів 9-11 класів КЗ «Чечельницька СЗШ І – ІІІ ступенів №1» та КЗ «Чечельницька СЗШ І – ІІІ ступенів №2». Його мета – зорієнтувати учнів щодо вибору майбутньої професійної діяльності, активізувати молодь на опанування професій, що мають попит на ринку праці, розширити їх уявлення про професії, сформувати позитивне ставлення до них, надати інформацію про навчальні заклади. Організований захід працівниками Чечельницької районної філії Вінницького обласного центру зайнятості.

 

Директор філії Олена Котенко наголосила на актуальності таких профорієнтаційних заходів, особливо, сьогодні, коли сучасний ринок праці потребує кваліфікованих працівників з освітою. А щоб правильно зробити вибір професії, молодь повинна вміти об’єктивно аналізувати свої здібності, особисті якості, володіти повною і достовірною інформацією про майбутню професію.

Загалом акцію «Дорога до вибору» в смт. Чечельник  відвідало близько 90 старшокласників, а його учасниками стали Уманський національний університет садівництва та Ладижинський коледж Вінницького НАУ, які презентували свої спеціальності і професії, з яких ведеться підготовка в даних закладах вищої освіти.

 

Уманський національний університет садівництва представляли кандидат сільськогосподарських наук, доцент Андрій Чернега, кандидат економічних наук Сергій Концеба та фахівець підготовчого відділення Тетяна Кравченко. Вони познайомили майбутніх абітурієнтів з університетом, факультетами та спеціальностями, які можуть вони опанувати, поінформували про особливості організації навчального процесу у вузі. Був встановлений інформаційний стенд, продемонстрована учням та їхнім вчителям презентація «Уманський НУС – 175 років освітніх традицій», і всі бажаючі отримали рекламні брошури та буклети.

 

У консультаційному режимі представники університету ознайомили присутніх з умовами вступу до закладів вищої освіти в 2020 році, особливостями підготовки, реєстрації та складання ЗНО-2020 та перевагами, якими користуються студенти Уманського НУС. Отримана інформація була цікавою й інформативною, про це свідчать запитання з аудиторії та жвава трьохстороння дискусія між абітурієнтами, працівниками центру зайнятості та представниками Уманського національного університету садівництва. Молоді люди почерпнули для себе багато корисного.

Бажаємо майбутнім випускникам не помилитись з вибором професії, знайти своє покликання, опанувати достойну професію, стати справжнім професіоналом своєї справи!

 Тетяна Кравченко, фахівець підготовчого відділення