+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 05 червня 2019

HOLI DANCE UMAN 2019. Весело та яскраво!

1-2 червня Уманський національний університет садівництва взяв участь у найяскравішій, найкольоровішій, найгучнішій події року фестивалі фарб і танцю «HOLI DANCE UMAN 2019». Цей фестиваль родом із Індії. Тут Холі – це традиційне щорічне свято весни і яскравих фарб, під час якого відбуваються масові гуляння, обсипання фарбами з трав і натуральних барвників, обливання водою.

За однією з легенд, назва Холі походить від імені прекрасної і доброї Холіки. Злий цар отримав у дар від одного з богів безсмертя, уявив себе богом і наказав усім своїм підданим поклонятися тільки йому. Але син царя не визнавав могутності свого батька і продовжував молиться істинному Богу.

Юного принца підтримувала його тітонька – прекрасна Холіка. Розгнівався цар і наказав спалити на багатті сестру і сина. Принц благав бога врятувати улюблену тітоньку. І бог послав йому різнобарвний шарф – священний дар всіх богів, який повинен був уберегти її від вогню.

Коли Холіки прив’язали до стовпа, принц підійшов до неї і накрив барвистим хусткою, а сам сів поруч. Розпалили вогонь, і раптом порив вітру зірвав з Холіки рятівний хустку, і накрив ним хлопчика. Принц намагався врятувати тітоньку, але вогонь уже охопив її тіло, а очі з любов’ю дивилися на племінника. Так Холіка загинула. Принца ж вогонь не торкнувся, але глибоко проник в його душу, і хлопчик ще міцніше увірував в бога. Бог вирішив покарати царя й пробив блискавкою його холодне серце. Так було покарано зло і восторжествувала справедливість.

Ось чому на Холі жителі Індії мажуть один одного фарбами кольору священного покривала Холіки, як символу спасіння принца і поливають водою, оберігаючи всіх від злих сил, допомагаючи богам відновити справедливість.

Вже четвертий рік завдяки фестивалю «HOLI DANCE UMAN» Умань перетворюється у різнобарвну палітру фарб. Можна сміливо стверджувати, що Холі має гарні тенденції, щоб стати традиційним і для уманчан. Адже за ці роки з’явилися не тільки постійні гості, але і шанувальники самого свята фарб.

Фестиваль «HOLI DANCE UMAN 2019» не обмежився лише киданням фарб, організатори підготували доволі різносторонню програму: шоу фарб, флешмоби, битва фарбами, 8 розважальних локацій, дитячі велоперегони, виступи dance-колективів і зіркових хореографів, інтелектуальний батл з ментальної арифметики серед учнів Академії інтелектуального розвитку дитини «Smartum», DJ-шоу, свято морозива, традиційний розпис мехенді, розіграші та подарунки, дитячі атракціони і фотозони, сюрпризи від організаторів і партнерів фестивалю.

Уманський НУС, хоча і святкує цього року своє 175-річчя, але завжди креативний і драйвовий, готовий підтримати  цікаві ідеї і починання. Тому університет є постійним і незмінним партнером усіх загальноміських свят і заходів, зокрема і фестивалю «HOLI DANCE UMAN».

      

Цього річ співробітники підготовчого відділення вузу взяли участь у святі барв на локації фотозон. Тут було організовано яскраву фотозону, де усі бажаючі мали можливість сфотографуватись. Вона була позитивною і кольоровою. Кожен відвідувач свята, що сфотографувався біля неї (а їх було чимало), зміг зупинити мить і отримати квітучі фото – гарні спогади про фестиваль. Поряд з фотозоною проводилась солодка лотерею.

        

Представники університету пригощали солодощами дітлахів, а також спілкувались з уманчанами про майбутню вступну кампанію, спеціальності, з яких здійснюється підготовка у вузі, про студентське життя.

Такі заходи, як фестиваль «HOLI DANCE UMAN 2019», – це чудова нагода представити навчальний заклад широкому загалу, поспілкуватись з потенційними абітурієнтами та їх батьками. А ще – це заряд позитивними емоціями, це можливість розважитись, потанцювати і круто розпочати літо.

 Тетяна Кравченко, фахівець підготовчого відділення