+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 04 липня 2024

Особливості вступної кампанії для здобуття ступеня бакалавра у 2024 році

Шановні вступники!

Вступна кампанія для здобуття ступеня бакалавра в Уманському національному університеті садівництва складається з кількох етапів, кожен з яких має визначені строки.

1. Реєстрація електронних кабінетів вступників і завантаження до електронного кабінету необхідних документів розпочалась 1 липня 2024 року. Для створення кабінету вступнику потрібно увійти на сторінку системи подання заяв в електронній формі в ЄДЕБО..

Під час реєстрації особа зазначає такі дані:

-  адресу особистої електронної пошти, до якої особа має доступ. Зазначена адреса буде логіном для входу до особистого електронного кабінету вступника;

-  пароль для входу до особистого електронного кабінету;

-  серію та номер документа (одного з документів) про раніше здобуту освіту (основа вступу);

-  номер, PIN-код та рік отримання сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання (далі – сертифікат ЗНО) / сертифіката НМТ. У разі наявності даних різних років та вступних випробувань вказується будь-я з передбачених до використання на відповідній основі вступу, визначений цими Правилами;

-  тип, серію (за наявності) та номер документа, що посвідчує особу, або реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) (у разі відсутності сертифікатів ЗНО / сертифіката НМТ / екзаменаційного листка ЄВІ / ЄФВВ);

-  реквізити документів, що засвідчують підстави для спеціальних умов участі у вступній кампанії, інформація про які доступна в державних реєстрах.

 2. Для осіб, які вступають на основі співбесіди (вступники, які мають пільги на вступ та відповідно можуть скористатися спеціальними  умовами вступу у вищі навчальні заклади), реєстрація на участь у співбесідах здійснюється:

  • для вступу на бюджет – з 3 липня до 18.00 10 липня;
  • для вступу виключно на контракт – з 3 липня до 18.00 25 липня.

3. Прийом заяв і документів від вступників розпочинається 19 липня. Реєстрація заяв вступників буде завершена о 18.00 31 липня. Загалом у 2024 році вступники можуть подати до 5 заяв на бюджетну форму навчання та до 10 заяв на контракт.

У заяві вступники вказують:

-         рівень вищої освіти;

-         основу вступу,

-         конкурсну пропозицію,

-         форму здобуття освіти,

-         інформацію про вступника.

Пріоритетність зазначається в заявах на місця державного замовлення (при цьому показник пріоритетності 1 (один) означає найвищу пріоритетність), зазначену вступником пріоритетність заяв не може бути змінено.

Конкурсний бал для вступу на бюджет  не може бути меншим, ніж 130 балів. 

Під час подання заяви про вступ обов’язково завантажується мотиваційний лист. Варто пам’ятати, що для різних конкурсних пропозицій вступник подає різні заяви, і, відповідно, різні мотиваційні листи.

Перелік документів для вступу:

- копію документа, що посвідчує особу, передбаченого Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»;

- копію реєстраційного номера облікової картки платника податків;

- копію військово-облікового документа (для військовозобов'язаних – військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, для призовників – посвідчення про приписку до призовних дільниць), відповідно до пункту 34 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 148;

- копії сертифікатів ЗНО та/або НМТ та/або БЄФВВ;

- копію документа державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і копію додатка до нього або виписку з Єдиної державної електронної бази з питань освіти щодо документів про освіту та інформації про навчання особи або виписки з Реєстру документів про освіту Єдиної державної електронної бази з питань освіти щодо документа про загальну середню освіту. 

- кольорові фото 3Х4 см (6 шт);

- копії документів, що засвідчують пільги (за наявності);

- копію свідоцтва про одруження або зміну прізвища (за наявності).

З собою потрібно мати оригінали усіх документів

4. Формування рейтингових списків вступників і надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих з повідомленням про отримання чи неотримання ними права навчатися на бюджетній формі здійснюється не пізніше 05 серпня.

Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на бюджетні місця до 18:00 08 серпня.

5. Зарахування вступників на навчання на бюджет проводиться не пізніше 10 серпня. Зарахування вступників на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб (контракт) - не пізніше ніж 30 серпня 2024 року.

Вступники можуть звернутися до консультаційного центру  УНУС та отримати кваліфіковану допомогу  щодо створення електронного кабінету, внесення заяв в електронній формі, завантаженням додатка до документа про освіту, на основі якого відбувається вступ, тощо.

Чекаємо на вас за адресою: вул. Інститутська, 1 (корпус 4, поверх 1).

Ми працюємо:

з понеділка по п’ятницю – з 8.00 до 17.00 години;

субота, неділя з 9.00 до 15.00 години.

Зв'язатись із нами:

(04744)  3-07-32; 
+3 8-(067)-47-78-085.

E-mail: vstup@udau.edu.ua