+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 16 травня 2018

Що дає студенту університет?

Підходить пора абітурієнтам визначатися із вибором професії та майбутнім фахом. Хтось вступить на бажаний факультет вищого навчального закладу, буде відпочивати ціле літо в очікуванні нового етапу свого життя, а хтось реалізовуватиме себе далі, але вже не як студент. Тож нині перед сучасним випускником школи та його батьками стоять зовсім нелегкі питання: куди ж іти далі? Що дасть цей вибір? Як вплине на подальший професійний і кар’єрний розвиток? Як не помилитися у своєму виборі?

Досвід поколінь підтверджує, що навчання в закладі вищої освіти впливає не лише на рівень освіченості та отримання профільних знань, а й на формування особистості в цілому. Адже уроки, винесені зі студентських років, не отримують з конкретних занять, їх засвоюють протягом усього періоду навчання.

 

Що ж насправді дає Уманський національний університет садівництва студенту?

 

1. Уміння ставити конкретні цілі. Від успішного планування часу залежить якість засвоєного матеріалу. Тому основи тайм-менеджементу незамінні в учбовому процесі, адже важливо навчитися вже робити сьогодні й адаптувати завтра. Тож вміння управляти часом важливе і поза навчанням – тобто і на роботі, і навіть під час відпочинку.

 

2. Можливість оволодіти «фоновими» знаннями. Студенти засвоюють обов’язковий мінімум предметів ще до введення в спеціальність. Часто вони не розуміють для чого вивчати ці «зайві» предмети, не приділяючи увагу теорії і практиці за фахом. Однак саме це відрізняє вищу освіту від вузьконаправленого навчання. Це той необхідний фундамент, чи так званий «фон», на який спиратимуться для розширення кругозору, поглиблення мислення, вміння робити правильні висновки. Навчання в Уманському НУС підвищує загальний рівень освіченості людини, вчить вчитися, думати, пізнавати й аналізувати, а також грамотно і ясно виражати свої думки письмово та усно. Саме тому можна іноді почути висловлювання про те, що люди, які отримали освіту саме у вищому навчальному закладі, навіть розмовляють інакше.

 

3. Вправність у спілкуванні. Більшість вчорашніх абітурієнтів бояться виступати перед публікою. В Уманському НУС такий комплекс проходить з легкістю. Протягом п’яти років студенти спілкуються між собою, виступають на семінарах, конференціях, здають екзамени, захищають дослідницькі, курсові, магістерські роботи тощо.

 

4. Бути відповідальними, уникати конфліктів. Такі вміння важливі, коли потрібно знайти точки зіткнення спочатку з одногрупниками та викладачами, у гуртожитку, а з часом –  із співробітниками, колегами чи навіть у сім’ї.

 

5. Доступ до високоякісного обладнання. В Уманському НУС функціонують обладнані лабораторії та дослідницькі центри з якісним устаткуванням та обладнанням. Це ідеальна можливість проводити дослідницьку роботу, реалізовувати власні проекти. До того ж наявність сучасних лабораторій – один з ключових елементів при виборі вищого закладу освіти.

 

6. Стажування за кордоном. Стажування і гранти – один з найбільших плюсів навчання в Уманському НУС. Це прекрасна можливість попрацювати або повчитися в іншій країні, здобути безцінний досвід подорожей, культурного обміну, розширити кругозір і отримати масу нових позитивних вражень.

Отже, в цілому навчання в Уманському національному університеті садівництва дає базові знання, формує образ мислення, вчить вибирати з отриманої інформації найнеобхідніше, дарує вірних друзів на все життя. Разом з тим диплом про вищу освіту – не гарантія працевлаштування і високої зарплати. Знання – це своєрідний інструмент, а як з ним поводитися – вирішує випускник. Успішна кар’єра – це оптимальне поєднання вищої освіти з реалізованим покликанням, мрією та здібностями.

 

Після прийняття рішення навчатися в університеті постають наступні питання: як вибрати вищий навчальний заклад, де вчитися, як знайти фінансування для свого навчання, які предмети ЗНО необхідно здати?

І саме в Уманському національному університеті садівництва професійне поєднання навчання із дозвіллям забезпечує отримання фундаментальних знань для оволодіння фахом, а наявність сучасних наукових лабораторій, можливість закордонного стажування із попереднім поглибленим вивченням іноземної мови, функціонування навчально-науково-виробничого комплексу є запорукою успішного майбуття випускників університету.

У приймальній комісії Уманського національного університету садівництва нададуть кваліфіковану консультацію у виборі освітніх програм, перевірять і допоможуть сформувати комплект необхідних документів для вступу.

 

Вчіться з легкістю, отримуйте постійно затребувану на ринку праці професію, працюйте там, де заслуговуєте!

 

Алла Осіпова, помічник ректора