+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 20 квітня 2018

Ярмарок професій

19 квітня 2018 р. на базі Уманського Національного Університету Садівництва за сприяння Уманського районного центру зайнятості вкотре було проведено профорієнтаційний захід «Ярмарок професій».

Є така думка, що людина у житті народжується двічі: вперше — коли народжується, а вдруге — коли стверджується як особистість, вибирає справу свого життя, свою професію. Тож вибір професії – дуже важливий крок, а тому потрібно його робити усвідомлено, виважено, з урахуванням особистісних інтересів і нахилів, враховуючи затребуваність фаху на сучасному ринку праці. 

Перед важливим вибором майбутньої професії щороку постають учні старших класів. Тому, даний захід має на меті допомогти випускникам свідомо обрати майбутній фах та навчити орієнтуватися у світі професій.

На щорічний «Ярмарок вакансій» завітали школярі Уманського району та міста Умань, а також Вінницької, Одеської та Кіровоградської областей.

Презентували свої навчальні заклади на «Ярмарку професій» представники Уманського НУС, Тальнівського технічно-будівельного коледжу, УДПУ імені П.Тичини, Уманського медичного коледжу, Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім.Т.Г.Шевченка, Уманського професійного ліцею №9, Уманського професійного аграрного ліцею №36. Як вже традиційно склалося, презентації навчальних закладів були змістовними, емоційними та яскравими.

 

Під час проведення профорієнтаційного заходу майбутні абітурієнти мали змогу поспілкуватися із представниками навчальних закладів та студентами,   отримати  кваліфіковані відповіді на запитання. Студенти, які завітали в складі представників, розповіли майбутнім абітурієнтам про навчальний  процес в навчальних закладах, умови проживання та проведення дозвілля. Відвідати «Ярмарок професій» сьогодні – в перспективі  усвідомлений вибір професії з урахуванням побажань, можливостей та реальних потреб ринку праці.

За словами учасників «Ярмарку професій», проведений захід допоміг їм краще зорієнтуватись у власному професійному виборі, розширив їхній світогляд та уявлення про обрану професію.

 

 

Шевченко Юлія,

фахівець підготовчого відділення