+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 16 січня 2019

Учнівська наукова школа

20 квітня 2018 року профорієнтаційна група Уманського національного університету садівництва прийняла участь в заході «Учнівська наукова школа», який відбувся на базі навчально-виховного комплексу «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-ліцей» (смт. Верхнячка, Христинівського району) за ініціативи проректора з навчальної і виховної роботи Національного університету біоресурсів і природокористування Кваші Сергія Миколайовича та відділу освіти Христинівської РДА.

До початку офіційної частини зустрічі представники університету – доц. кафедри маркетингу Лементовська В.А., доц. кафедри агрохімії і ґрунтознавства Прокопчук І.В., доц. кафедри економічної кібернетики та інформаційних систем Скуртол С.Д., викладач кафедри екології та БЖД Косенко Ю.Ю., ознайомили школярів із університетом, його матеріально-технічною базою, факультетами, кафедрами, спеціальностями, перевагами навчання в Уманському національному університеті садівництва.

Пленарне засідання розпочалося патріотичною піснею «Добрий ранок Україно», яку виконали учні НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-ліцей» (смт. Верхнячка, Христинівського району).

На пленарному засіданні доповідали представники вищих навчальних закладів:

Кваша Сергій Миколайович – проректор з навчальної і виховної роботи НБіП, д.е.н., професор, академік НААН (Національного університету біоресурсів і природокористування);

Дудник Юрій Павлович – проректор з науково-педагогічної роботи, (Державний інститут інфраструктури і технологій);

Козій Іванна Василівна – завідувач відділу професійно-кар’єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки (Уманський державний педагогічний університет імені П. Тичини);

Косенко Юлія Юріївна – викладач кафедри екології та безпеки життєдіяльності (Уманський національний університет садівництва).

Косенко Юлія Юріївна виступила з презентацією факультетів, кафедр та спеціальностей Уманського національного університету садівництва. Викладач надала інформацію про умови вступу до Уманського НУС, основні переваги навчання в університеті, його інфраструктурні об’єкти, можливість військової підготовки на базі університету, перспективи закордонного стажування та важливості участі у спортивному, творчому, художньо-культурному житті вузу.

Після пленарного засідання, обговорення важливих питань, які цікавили майбутніх абітурієнтів, та отримання більш детальної інформації щодо спеціальностей продовжилося на секційних засіданнях. Було сформовано секційні засідання відповідно до таких напрямів, як технічні, економічні, природничі та гуманітарні науки.

Захід пройшов в невимушеній атмосфері, інформативно та змістовно.

Такі зустрічі є дуже важливими та актуальними, адже надають можливість майбутнім абітурієнтам дізнатися більше про навчальні заклади, умови вступу до них, спеціальності, міжнародну діяльність університету, студентське життя, допомагають здійснити вибір майбутньої професії.

Користуючись нагодою, Уманський національний університет садівництва висловлює щиру подяку організаторам профорієнтаційного заходу «Учнівська наукова школа» за чудову зустріч, конструктивну роботу та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Світлана Скуртол, доц. кафедри економічної кібернетики та інформаційних систем