+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 15 травня 2019

Уманський НУС на Фестивалі сиру і вина

11-12 травня 2019 року в Умані вперше було проведено Фестиваль сиру та вина. Його відвідало близько 5000 гостей, усі вони перейнялися солодким та п’янким настроєм, що панував навколо. Дегустації, цікаві розповіді про виноробство, сироваріння, виробництво меду, джазова музика, розваги для дітей, локація вуличної їжі, фотозони. Все це організатори підготували для відвідувачів фестивалю.

Загалом у фестивалі взяли участь більше, ніж 60 виробників-партнерів, які приїхали до міста з різних куточків України. Гості свята скуштували сотні натуральних сортів українських та грузинських вин, десятки видів смачного сиру та кілограми солодкого меду.

Уманський НУС теж взяв активну участь у Фестивалі сиру і вина:  представники кафедр зберігання та переробки плодів і овочів, а також кафедри зберігання і переробки зерна  інженерно-технологічного факультету демонстрували широкому загалу свої напрацювання та розробки, серед яких зразки плодово-ягідних вин.

Одним із спікерів фестивалю стала доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри зберігання та переробки плодів і овочів університету Анастасія Токар. Вона захоплююче розповіла про традиції та здобутки виноробства на Уманщині. Її доповідь «Виноробні традиції Уманщини» була цікавою та пізнавальною як для досвідчених дегустаторів, так і для пересічних любителів винних напоїв.

В підсумку дводенної роботи свята справжніх гурманів Уманський НУС як партнер фестивалю був нагороджений від імені організаторів подякою за вагомий внесок в культурний розвиток міста та започаткування нових традицій. 

 

Тетяна Кравченко, фахівець підготовчого відділення