+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 27 вересня 2019

Уманського НУС – учасник Міжнародної агропромислової виставки «AgroExpo-2019»

25 вересня розпочала свою роботу Міжнародна агропромислова виставка «AgroExpo-2019», що є найбільшою в Україні та входить у десятку найкрупніших агропромислових виставок Європи. «AgroExpo-2019» проходить в м. Кропивницький, що на Кіровоградщині вже всьоме. Вона вражає своєю масштабністю. Адже за 6 років площа заходу збільшилась у чотири рази і нині становить 125 000 м², а загальна кількість експонентів – близько 600. Про авторитетність виставки свідчить і той факт, що вже у перший день кількість відвідувачів сягнула 14 тисяч.

Міжнародна агропромислова виставка «AgroExpo» зарекомендувала себе як найяскравіша подія осені у сфері сільськогосподарського виробництва. Уманський національний університет садівництва, тримаючи руку на пульсі сучасності, долучився до проведення та участі у виставці. Вона стала чудовою платформою як для поглиблення знань наших студентів, так і для презентації університету в рамках Вcеукрaїнського освітнього ярмaрку.

В Уманському НУС навчається молодь, яка прагне стати професіоналом у своїй справі, бути в курсі тенденцій та новацій агропромислового ринку. Тому з року в рік студенти та викладачі університету активно відвідують агропромислову виставку. Не став винятком і 2019 рік. Адже, зважаючи на кількісний і якісний склад учасників, «AgroExpo-2019» дає можливість не лише побачити і порівняти техніку та обладнання більшості вітчизняних, іноземних брендів, а й унікальну можливість побачити в роботі усі типи аграрної техніки на демонстраційному полігоні для польових випробувань площею 60 000 м2 в безпосередній близькості до головних експозицій учасників.

Окрім сучасної аграрної техніки та демонстрації машин в роботі, програмою «AgroExpo-2019» передбачені тест-драйв позашляховиків, останні автомобільні новинки, насичена ділова програма, виставка племінних тварин та птиці, народний Покровський ярмарок та багато іншого.

Не залишила байдужими науковців і співробітників Уманського НУС ділова програма Міжнародної агропромислової виставки. Вона представлена науково-практичними конференціями, панельними дискусіями Міністерства аграрної політики та продовольства України, Торгово-промислової палати України, громадських спілок та профільних організацій, а також семінарами за участю провідних спеціалістів аграрної та промислової галузей. Зокрема, привернули увагу заходи, які проводились під час першого виставкового дня: форум на тему «Ні безвідповідальному продажу землі», організований Аграрним союзом України спільно з Асоціацією фермерів та приватних землевласників України, панельна дискусія «Кадри для АПК майбутнього», організатором якої став Сумський національний аграрний університет, та прес-конференція на тему «Аграрне майбутнє країни: Яка перспектива розвитку АПК?».

Традиційно на «AgroExpo-2019» проходить Всеукраїнський освітній ярмарок, де випускники шкіл можуть визначитися з майбутньою професією, а вищі і середні спеціaльні зaклaди освіти України запрошують потенційних абітурієнтів. Цього року за даними організаторів у ярмарку прийняли участь близько 40 зaклaдів освіти.

Уманський національний університет садівництва презентували на освітньому ярмарку й викладачі та студенти. На його локації демонструвались наукові розробки та продукція вироблена в університеті, проводилась дегустація вина, відвідувачі виставки смакували яблуками, вирощеними в університетському саду, та хлібобулочними виробами, з любов’ю випеченими на кафедрі технології зберігання і переробки зерна. Працівники підготовчого відділення спілкувались із потенційними абітурієнтами, їхніми батьками та вчителями щодо умов навчання у нашому вузі, особливостей вступної кампанії та запрошували на день відкритих дверей, що відбудеться 17-18 жовтня 2019 року.

Міжнародна агропромислова виставка «AgroExpo-2019» стала чудовою платформою як для поглиблення знань і навиків студентів, так і для презентації університету в рамках Вcеурaїнського освітнього ярмaрку.

 

Тетяна Кравченко, фахівець підготовчого відділення