+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 30 листопада 2019

Умови прийому до вишів 2020: все, що необхідно знати абітурієнту

Міністерством освіти і науки затверджені Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2020 році, що визначають, як у наступному році буде відбуватися вступна кампанія до вишів – один із ключових процесів у сфері вищої освіти та найважливіший етап у житті абітурієнтів. Тому ми зібрали найбільш важливі моменти Умов прийому у 2020 році в одній статті.

Під час вступної кампанії 2020 року усі вступники на основі повної загальної середньої освіти на денну та заочну форму навчання подаватимуть заяви тільки в електронній формі, за виключенням незначної частини деяких категорій абітурієнтів.

Вступники, які планують навчатися на місцях державного або регіонального замовлення, матимуть можливість подати максимально 5 заяв. У кожній із них вступник зазначає її пріоритетність, при цьому показник пріоритетності 1 означає найвищу пріоритетність. Зазначену вступником пріоритетність заяв не можна буде змінити.

Кількість поданих заяв на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб не обмежується.

Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступатимуть на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань), зараховуватимуться бали сертифікатів ЗНО (результати вступних іспитів та творчих конкурсів) з трьох конкурсних предметів, молодшого бакалавра – з двох.

Для вступу на перший курс будуть прийматись сертифікати ЗНО 2017, 2018, 2019 та 2020 років, за винятком оцінок з іноземних мов. Оцінки з іноземної мови приймаються із сертифікатів ЗНО 2018, 2019 та 2020 року.

Мінімальний конкурсний бал абітурієнта згідно Умов прийому у 2020 році складатиме:

  • для вступу на основі повної загальної середньої освіти на комерційні місця – 100 балів;
  • для вступу на основі повної загальної середньої освіти на місця державного (регіонального) замовлення – 125 балів;
  • для спеціальності галузі знань «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини» – 140 балів;
  • для спеціальностей «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія» – 150 балів.

Реєстрація електронних кабінетів вступників і завантаження в них необхідних документів розпочнеться 01 липня. А прийом заяв та документів розпочнеться 13 липня і буде завершений 16 липня для осіб, які вступатимуть на основі співбесіди або вступних іспитів і творчих конкурсів, 22 липня – для осіб, які вступатимуть за результатами ЗНО, іспитів, творчих конкурсів, складених з 01 до 12 липня.

Імена щасливчиків, які будуть рекомендовані на бюджетні місця, стануть відомими не пізніше 12 години 27 липня. І вже 1 серпня вони будуть зараховані на навчання за умови виконання всіх належних для цього вимог.

Після 12:00 години 1 серпня для вступників будуть наданні рекомендації для зарахування та оприлюдненні списку рекомендованих на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб на відкриті та фіксовані (закриті) конкурсні пропозиції. Зарахування на контракт може відбуватись до 30 вересня.

Звертаємо Вашу увагу на те, що в Уманському національному університеті садівництва буде створено консультаційний центр при приймальній комісії для надання допомоги вступникам при поданні заяв в електронній формі. Абітурієнти зможуть звернутись до консультаційного центру по допомогу у створенні електронного кабінету, внесенні заяв в електронній формі, завантаженні додатка про освіту, на основі якого відбувається вступ, довідки про реєстрацію місця проживання тощо.

Тетяна Кравченко, фахівець підготовчого відділення