+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 30 вересня 2019

Всеукраїнський освітній ярмарок на «AgroЕxpo-2019»

25-28 вересня на Кіровоградщині пройшов авторитетний захід, значення якого для агропромислової сфери важко переоцінити, – VII Міжнародна агропромислова виставка «AgroЕxpo-2019» з польовою демонстрацією техніки. В ній взяли участь 585 компаній-експонентів та близько 500 учасників Покровського ярмарку. Виставкова площа комплексу має рекордні для України розміри і складає 125 000 м².

Організаторами виставки стали Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Кіровоградська обласна державна адміністрація, Торгово-промислова палата України, Федерація роботодавців України, Асоціація підприємств-виробників техніки та обладнання для АПК «Украгромаш», ВГО «Українська асоціація аграрних інженерів».

У підсумку виставку відвідали більш, ніж 50 тис. осіб. Традиційно під час роботи виставки пройшов ряд семінарів, конференцій, панельних дискусій.

Вже традиційно на «AgroЕxpo-2019» новинки сільгосптехніки світових та вітчизняних брендів можна було побачити безпосередньо в роботі в полі на спеціальному полігоні для демонстраційних показів. Усього за три дні свої можливості показали 26 одиниць техніки провідних українських та іноземних компаній.

Незміно під час Міжнародної агропромислової виставки «AgroЕxpo-2019» проводився Всеукраїнський освітній ярмарок. У 2019 році свої наукові здобутки та освітні потужності продемонстрували більше 30 закладів вищої освіти з різних куточків України.

Уманський національний університет садівництва взяв активну участь у роботі освітнього ярмарку. Широкому загалу абітурієнтів, їх батьків та вчителів університет презентували кандидат технічних наук, заступник декана інженерно-технологічного факультету із практичної роботи, доцент кафедри агроінженерії Іван Лісовий, аспірант кафедри плодівництва і виноградарства Богдан Чецький, фахівці підготовчого відділення Альона Загребельна та Тетяна Кравченко, студенти факультету агрономії Антоніна Коханова та інженерно-технологічного факультету Володимир Патока. Вони надавали співрозмовникам повну інформацію щодо умов та переваги навчання в Уманському НУС, особливостей вступної кампанії та запрошували на день відкритих дверей, що відбудеться в стінах нашої Альма-матері 17-18 жовтня 2019 року.

На локації Уманського НУС демонструвались наукові розробки та продукція вироблена в університеті: соковиті яблука з університетського саду, саджанці дерев та кімнатних рослин, унікальні вина, вироблені в рамках тем дипломних робіт випускників вузу, запашні хлібобулочні вироби, випечені на кафедрі технології зберігання і переробки зерна, зразки дослідів лабораторії біотехнології. Відвідувачі виставки мали можливість не лише наочно ознайомитись, а й продегустувати яблука, вино та смачну випічку.

Окрім Уманського національного університету садівництва в роботі Всеукраїнського освітнього ярмарку взяли участь й інші авторитетні навчальні заклади. Серед них: Національний університет біоресурсів і природокористування України, Білоцерківський національний аграрний університет, Сумський національний аграрний університет, Миколаївський національний аграрний університет, Харківська державна зооветеринарна академія, НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Економіко-технологічний інститут імені Р. Ельворті та інші.

За активну участь в організації та проведенні Міжнародної агропромислової виставки «AgroЕxpo-2019» Уманський національний університет садівництва нагороджений подякую.

Тетяна Кравченко, фахівець підготовчого відділення