+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 02 квітня 2019

"Ярмарка професій - 2019" в Новомиргороді

Уманський національний університет садівництва ніколи не стояв осторонь ініціативних і креативних ідей у житті підростаючого покоління. Саме тому 29 березня 2019 року його представники взяли участь у профорієнтаційному проекті «Успішний лідер – міцне майбутнє», який проводився у співпраці НВО «Новомиргородська ЗШ І-ІІІ ступенів №3 – ДНЗ» з відділом освіти, молоді та спорту Новомиргородської районної державної адміністрації. Цінність проекту полягає в його завданні – зорієнтувати молодь у світі професій, мотивувати її на опанування професій, що користуються попитом на ринку праці, та надати інформацію про вищі навчальні заклади.

Даний захід було організовано у форматі «Ярмарку професій» для учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл м. Новомиргород та району. Загалом у ньому взяли участь 19 навчальних закладів.

Представники Уманського НУС та інших вузів презентували свої навчальні заклади перед численною аудиторією старшокласників. Викладачі кафедри екології та безпеки життєдіяльності Ольга Василенко та Юлія Косенко надали майбутнім абітурієнтам детальну інформацію про умови вступу, перелік спеціальностей та організацію навчального процесу в університеті, наголосивши на можливостях реалізувати себе та на перспективах, що відкриваються перед студентами нашого вишу, а саме:

  • можливість здобути якісну освіту європейського зразка,
  • можливість паралельного навчання за кількома спеціальностями,
  • можливість навчатись на військовій кафедрі та отримати військове звання «Молодший лейтенант»,
  • можливість навчатись у зручних аудиторіях, обладнаних сучасними комп’ютерними та мультимедійними засобами,
  • можливість пройти стажування та продовжити навчання за кордоном,
  • можливість брати участь у міжнародних та всеукраїнських бізнес-проектах і конкурсах,
  • можливість отримати подвійний диплом європейського зразка,
  • можливість брати участь в одному з 15 творчих колективів Центру культури і виховання, 7 з яких удостоєні почесного звання народний,
  • можливість займатися в спортивних відділеннях з волейболу, баскетболу, футболу, настільного тенісу, легкої атлетики, дзюдо, важкої атлетики, гирьового спорту,
  • можливість брати активну участь у студентському самоврядуванні.

Всі бажаючі школярі та їх класні керівники отримали інформаційні брошури та буклети.

Родзинкою Новомиргородського «Ярмарку професій 2019» став виступ талановитих учасників вокальних колективів Центру культури і виховання нашого університету. Вони в черговий раз підтвердили, що студентське життя яскраве, творче та креативне.

                     

Приємно, що на локації Уманського національного університету садівництва панував двосторонній діалог. Школярі проявили інтерес до освітніх пропозиції навчального закладу, про що свідчать численні запитання на адресу викладачів.

                     

Всі учасники ярмарку отримали масу позитиву від зустрічі, а школярі – максимум інформації, яка допоможе їм у виборі професії. Ярмарок професій – це найкраща нагода для абітурієнтів із перших вуст отримати відповіді на хвилюючі запитання, а для навчальних закладів – віч-на-віч поспілкуватись  зі своїми потенційними студентами.

 

Тетяна Кравченко, фахівець підготовчого відділення