+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 22 квітня 2019

«Ярмарка професій» для випускників із смт. Володарка

Вибір професії – це один із найвідповідальніших кроків у житті кожної людини. Адже від правильності цього вибору залежить її кар’єра, самореалізація, успіх, благополуччя, врешті-решт, усе її подальше майбутнє. Допомогти випускникам шкіл у цій нелегкій справі щороку намагаються центри зайнятості, організовуючи ярмарки професій, долучаються до цієї справи і вищі навчальні заклади освіти.

5 квітня 2019 року представники Уманського національного університету садівництва взяли участь в черговому «Ярмарку професій», який цього разу проводився в смт. Володарка Київської області.

На ярмарку зібралися учні міських та сільських загальноосвітніх навчальних закладів. Загалом його відвідало близько 200 старшокласників – учнів 9-11 класів. На заході були присутні представники 20 навчальних закладів, які провели презентацію своїх навчальних закладів на окремих локаціях, безпосередньо спілкуючись із учнями та їхніми класними керівниками. Серед учасників ярмарку крім Уманського національного університету садівництва були представники таких навчальних закладів, як:

  • Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна»,
  • Національний транспортний університет,
  • Інститут спеціального зв’язку та захисту інформації,
  • Національний університет харчових технологій,
  • Міжрегіональна академія управління персоналом,
  • Київський національний університет ім. Вадима Гетьмана,
  • Державний університет інфраструктури та технологій,
  • Європейський університет,
  • Київський інститут інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія»,
  • Університет економіки і права «Крок»,
  • Національний університет Державної фіскальної служби України,
  • Національний університет біоресурсів і природокористування України,
  • Київський транспортно-економічний коледж Національного транспортного університету,
  • Білоцерківський медичний коледж,
  • Володарський професійний аграрний ліцей,
  • ДВНЗ «Київський електромеханічний коледж»,
  • Київський коледж будівництва, архітектури та дизайну,
  • Технолого-економічний коледж БНАУ,
  • Білоцерківський коледж сервісу та дизайну.

Представництво вищих навчальних закладів було різноманітним: навіть найвибагливіший старшокласник міг обрати виш і фах відповідно до своїх уподобань.

«Ярмарка професій» в смт. Володарка відбулась у форматі стендових презентацій та безпосереднього діалогу «учень – навчальний заклад»: були встановлені інформаційні стенди, бажаючі мали нагоду ознайомитись з брошурами та буклети та отримали відповіді на хвилюючі питання з перших вуст. Приємно, що увагу молоді привернула експозиція Уманського НУС.

Представляли університет старший викладач кафедри фінансів, банківської справи та страхування доцент, кандидат економічних наук Наталія Гвоздєй, старший викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи кандидат економічних наук Наталія Парубок та фахівець підготовчого відділення Тетяна Кравченко. Під час ярмарки вони надали вичерпну інформацію майбутнім абітурієнтам про особливості вступної кампанії 2019 року, освітні пропозиції університету, умови вступу, а також розповіли про організацію навчання в університеті, зробивши основний акцент на потужній навчально-матеріальній базі університету та на розвиненій інфраструктурі студмістечка. Наводячи реальні приклади із життя, викладачі університету розповідали про практичну підготовку студентів та можливість проходження виробничої практики як на провідних підприємствах України, так і за кордоном. Учні виявили неабияку зацікавленість умовами навчання, проживання та студентського дозвілля.

   

  

Приємним моментом стало вручення директором Володарської районної філії Київського обласного центру зайнятості Володимиром Яценком подяки Уманському національному університету садівництва за особистий внесок у розвиток професійної орієнтації учнівської молоді Київської області та за активну участь у профорієнтаційному заході учнівської молоді «Ярмарку професій». Отже, справа, яку робить наш Виш у співпраці з центрами зайнятості, результативна і має вагоме значення при виборі спеціальності та професійному становленні молодого покоління.

Усі присутні на «Ярмарку професій» були запрошені на День відкритих дверей в Уманському національному університеті садівництва, який відбудеться 18-19 квітня.

Спілкуючись із молоддю, стало зрозуміло, що більшість із них ще остаточно не визначились із спеціальністю та майбутнім місцем навчання. Щоб розставити пріоритети, отримати більше інформації, розвіяти свої сумніви чи впевнитись у своїх намірах, старшокласники і завітали на «Ярмарку професій». Тут випускники отримали вичерпну інформацію, яка стане їм корисною як при виборі майбутньої професії, так і навчального закладу, де вони здобуватимуть вищу освіту.

Тетяна Кравченко, фахівець підготовчого відділення