+38 (04744) 3-07-32
Меню
Остання редакція: 06 серпня 2019

«Ярмарка вакансій – 2019» – чудовий старт кар’єри

Все на світі має свій початок: фундамент – у будинку, насіння – у плода, знання – в успішної людини. Уманський НУС не лише створює всі від нього залежні умови для формування успішних студентів, а й дбає про їх професійний старт. З року в рік в його стінах проводиться захід «Ярмарка вакансій», адже для випускників вищих навчальних закладів освіти незмінно актуальною залишається проблема першого працевлаштування. Ярмарки вакансій надають можливість компаніям презентувати себе як роботодавця та знайти талановитих студентів і запросити їх до себе на роботу, а для студентів Уманського НУС – це реальна можливість за 1 день найти роботу своєї мрії.

10 квітня 2019 року в Уманському НУС відбувся «Ярмарок вакансій – 2019». Участь у заході взяли 16 роботодавців, серед яких – агропромислові компанії зі світовим ім’ям, крупні сільськогосподарські і промислові підприємства, фінансові установи, підприємства готельно-ресторанної індустрії, заклади оздоровлення та відпочинку.

Студенти Уманського НУС отримали можливість поспілкуватись з представниками агроіндустріального холдингу «Миронівський хлібопродукт», ТОВ сільськогосподарського підприємства «Нібулонг», компаній «Басф», «Кернел Трейд», «Pro Ag Resources, ТОВ «Віджи Продакшн», що є частиною групи компанії «ВЕРЕС», ТОВ «Хімагромаркетинг», групи компаній «Відродження», групи компаній «Дикун», ПП «Фенікс Агро», кадрового агентства «Агроджоб», ПАТ «Вітаміни», готельно-ресторанного комплексу «Аквадар», торгівельно-розважального комплексу «Гармонія», ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад «Бригантина»», КБ «Приватбанк».

Більшість підприємств вже декілька років поспіль беруть участь у ярмарку, але й були такі, що приєдналися до заходу вперше. І цей факт не може не тішити, адже свідчить про актуальність і незаперечну необхідність проведення подібних міроприємств. Отже, роботодавці розглядають Уманський НУС як дієву платформу для формування свого кадрового потенціалу.

В Уманському НУС «Ярмарок вакансій 2019» проводився у форматі стендових презентацій роботодавців і безпосередньої зустрічі їх представників з випускниками в аудиторіях. І що важливо, характерною рисою цьогорічного заходу став жвавий діалог. Студенти не лише отримали розгорнуту інформацію про компанії, а й поспілкувались з керівниками та менеджерами відділів кадрів. А цей досвід є безцінним. Крім того, вони мали можливість залишити своє резюме та заповнити анкету.

Стендові презентації підприємств розмістились у холі корпусу № 4. Студентів приваблювали яскраві ролл-апи, флаєра з кар’єрними пропозиціями, рекламні буклети, сувенірна продукція на локаціях роботодавців.

    

Студентську аудиторію розділили на дві секції. Перша включала випускників факультетів економіки і підприємництва та менеджменту, друга ж – факультетів агрономії, плодоовочівництва, екології та захисту рослин, лісового і садово-паркового господарства та інженерно-технологічного. Робота Ярмарку тривала в двох лекційних аудиторіях – 170 і 168 відповідно, де роботодавці мали можливість запропонувати студентам вакансії відповідно до їх профілю навчання.

Провідна компанія України «Фенікс Агро» позиціонувала себе як надійного роботодавця, який працює на аграрному ринку України з 2010 року й уособлює багаторічний досвід професіоналів, чітку систему навчання та розвитку персоналу, гідну заробітну плату та соціальний захист. Головний менеджер з персоналу Ірина Миколайчук виокремила пріоритетні можливості для випускників – отримувати досвід в умовах реального бізнесу, брати участь у нових проектах і отримувати задоволення від роботи.

HR-директор кадрового агентства «Агроджоб» Аліна Чоловійчук представила групу компанії європейського рівня «DYKUN», яка бере свій початок із 2002 року, нині відстоює інтереси аграріїв, шукає резерви прибутковості, надає інформаційно-аналітичні та консультаційні послуги, організовує навчальні семінари та міжнародні конгреси. Компанія працює в таких галузях, як: молочне скотарство, свинарство та рослинництво, реалізує низку цікавих і актуальних проектів, серед яких освітні, медіа-проекти тощо.

Цікаві пропозиції працевлаштування лунали від представників готельно-ресторанної індустрії: торгівельно-ресторанного комплексу «Гармонія» та готельно-ресторанного комплексу «Аквадар», що належить до національної мережі «Reikartz Hotel Group». Вони вели мову про гідну оплату праці, гнучкий графік та комфортні умови роботи, можливість працювати в регіоні та реалізувати отриманні в університеті теоретичні знання на практиці.

Культорганізатор Марія Васильєва запросила студентів приєднатися до креативного та дружнього колективу ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад «Бригантина»», запропонувавши офіційне сезонне працевлаштування влітку, гарантовану оплату праці, роботу з дітьми.

Завідуюча уманським відділенням № 5 КБ «ПриватБанк» Валентина Лисак розповіла присутнім про вимоги і завдання, які висуваються до працівників банківської сфери. Вона запросила студентів пройти практику в банку: найкращим практикантам у підсумку пропонується працевлаштування.

   

Заступник генерального директора з персоналу Лариса Бурик розповіла студентам-аграріям, що компанії «Нібулон» – це провідний національний інвестор, експортер сільськогосподарської продукції, який займається виробництвом та зберіганням зернових і олійних культур, тваринництвом та виробництвом ковбасних виробів, відроджує суднобудівельну галузь України. Компанія запрошує працевлаштовуватися молодих фахівців з технології зберігання та переробки зерна, агрономії, механізації сільського господарства, обліку і аудиту, економіки підприємства.

Компанія «Кернер Трейд» в особі фахівця з підбору персоналу Олени Бардзік запропонувала пройти повний цикл оплачуваного виробничого стажування і розпочати кар’єру у найбільшій агропромисловій компанії, яка є лідером з виробництва соняшникової олії та власником найбільшого земельного банку в Україні, 45 елеваторних комплексів та 2 портових терміналів. Стажування в компанії – це професійне та особистісне навчання.

Юлія Дудник презентувала аудиторії проект «МХП СТАРТ» від агроіндустріального комплексу «Мировінський хлібопродукт», який при формуванні штату працівників в першу чергу робить ставку на молодих спеціалістів, котрі готові працювати і розвиватись. Компанія займається птахівництвом, рослинництвом, виробництвом кормів і м’ясопереробкою. Юлія Дудник продемонструвала на ярмарку 3D-окуляри, завдяки яким всі бажаючі могли пройти віртуальний тур компанією.

ТОВ «Хімагромаркетинг» пропонував стрімкий старт кар’єри в компанії, добре відомій як в Україні, так і за кордоном, яка надає широкий спектр продукції для сільського господарства: засоби захисту рослин, насіння, добрива, біопрепарати, системи захисту рослин. Представник товариства Ярослав Цімох зауважив, що відкриті такі вакансії: торговий представник, менеджер з питань регіонального розвитку, фахівець управління оптових продажів, агроном по захисту рослин, а  керівництво компанії прагне співпраці з молодими фахівцями, які вміють мислити системно і масштабно, готові багато працювати і відповідно заробляти, прагнуть до розвитку і позитивно дивиться на світ.

Також студенти уважно слухали презентації провідних компанії «Басф» та «Верес», які запропонували чудові умови стажування: оплачуване стажування, можливість закріплення теоретичних знань на практиці та стрімкого кар’єрного росту, надання кваліфікованого наставника.

Приємно було на ярмарку вакансій бачити представників підприємства із рідного міста – ПАТ «Вітаміни». Вони чітко і локанічно охарактеризували особливості та умови фармацевтичного виробництва, вільні вакансії та вимоги, які висуваються до претендентів на відповідні посади.

  

Компанія «Pro Ag Resources» представила свої програми закордонного стажування та працевлаштування в США, Канаді, Німеччині, Данії, Ірландії, Швеції та інших країнах, детально ознайомивши всіх з їх умовами та особливостями.

Як результат під час аудиторних спілкувань на «Ярмарку вакансій 2019» студенти Уманського НУС ознайомились з потребами ринку праці, з діяльністю компаній-учасниць, які шукають нових співробітників, з їхніми вакансіями та умовами працевлаштування. Представники HR-служб розповіли майбутнім спеціалістам про можливість кар’єрного зростання.

Надана інформація про вільні вакансії на підприємствах викликала жвавий інтерес у студентів, а тому після виступів представників підприємства всі бажаючі мали змогу поспілкуватися особисто, отримати відповіді на свої запитання та обмінятися особистою інформацією для подальшої співпраці.

В рамках «Ярмарки вакансій – 2019» вдалося створити ефективний майданчик для двохсторонніх комунікацій «роботодавець-студент» у сфері стажування та працевлаштування, завдяки якому роботодавець отримує можливість зустрітись зі своїми цільовими кандидатами і найти серед них свого талановитого працівника, а студент має можливість розпочати будівництво своєї кар’єри.

Сподіваємось, «Ярмарка вакансій – 2019» пройшла корисно не лише для роботодавців, але й для студентів, і випускники Уманського НУС, завдячуючи їй, зможуть знайти своє перше робоче місце, реалізувати себе в обраній професії.

 

Тетяна Кравченко, фахівець підготовчого відділення